Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Friday, 4 January 2008

TROPICAL FISH


NAMA : JoJo
CATCH : Ketambak dan ????
PLACE : Serasa beach
TIME : 3:47PM
BAIT : Udang Hidup

FIRST TIME FISHING, TARUS DAPAT IKAN, WHICH AKU INDA TAHU APA NAMA NYA
TAPI LAWA LAH. TAPI I DO ENJOY FISHING, HARAP2 DAPAT IKAN YANG LEBIH BESAR LAGI

5 comments:

Anonymous said...

wah buleh tahan ikan mu dang. mun di pelihara lawa toh. mana tia ikan atu? inda dapat di makan toh nyamu.

sipengail lauk damit tapi pelurihan said...

itulah salah satu specis kerapu tu kalau kan tau...jangan di lapaskan ah goreng sama tapung nyaman tu !!!

Anonymous said...

sorang bagi tau nda dpt makan sorang lagi 'guing' sama tapung nyaman! nada milih lauk kau ani sipengail lauk damit segala lauk semua kan kau goring, lauk damit kah lah bedukang kah jua kali, abis kan kau sapu hahaha. (aku ni yg first post nyuruh lapaskan lauk damit)

Anonymous said...

paning ku mliat eh. lauk krapu atu lawa jua. yg migang pun lawa jua.

Anonymous said...

adih.., kalu lauk nya lawa orang nya pun biasa nya lawa tue.., mcm aku ani selalu dapat lauk lawa2 jua ni.., pasal atu lah kediaku ani pun selalu kana ucap lawa jua. atu siring ikan kerapu atu mcm ikan ketambak si gie jua usulnya..iakah tu..??? liat dari segi ekor nya atu wah sama mcm ikan ketambak si gie.