Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Monday, 21 January 2008

Selunsung mega Jambatan Queen


Nama: C kam
catch: Barramundi aka Selungsung
weight: More than 10 kilos
place: Jambatan Queen
Lure: Aussie Jumper Red Head

15 comments:

Ironsilk said...

Bolih tahan ko bro.."Nice Catch"

Anonymous said...

sadang luann...nada smpai 10 kilo tu wang...

Anonymous said...

Kam basar jua...ampit2 ku sedikit...ehehehhehe

Anonymous said...

Tahniah..

Anonymous said...

brapa kali hayun 2 mencasting ah??? sangal jua kali.. hehehe.. tahniah...

Krikan Shimano...!!!! said...

Bro...!!! tahniah..ampit2 ku sisiknya...ehehehehhe.....

Anonymous said...

Camana kamu casting ah? Aku mcuba nda pandai belurih bah selungsung ani...mbari garam hati sampai ani nda belurih species atu...Cuba deh bagi tips casting ani...

Anonymous said...

congrats bro..

fire8ball said...

umpan manis tali buruk... iatah di kata-katai nya 2... tahniah...

AstroNOT said...

Tahniah.. kerana mendapat lauk basr nda besadar.. basar lauk nya!

Anonymous said...

Tahniah...nice catch..

Btw, cara casting tertaluk kepada jenis2 lures yang ada, ada lure yang andang untuk di reel laju, di kajuti keatas / kebawah, or reel in perlahan..

so liat kedalaman lure atu jua, kadang2 dalam structure di dalam air, iatah lure yang tani cast atu inda terkana strike zone tempat ikan atu berilek, hehe, kira territory nya la, mun ngam kedalaman nya, gerenti tu geng kana sambar, nasib inda baik, terbangkang tu hook..

sama2 jua share lah info,bukan kan jadi pak pandai ah geng hehe, di forum lagi biasai plang mun kan bertanya..

so dengan penangkapan siakap anitah membakar semangat lagi kan casting ni heh..

ingat saja geng...'' CASTING is an ART ''....rajin2 saja mencuba and kuat kan hati..insyallah..dapat ku selungsong..

asalamualaikum ''

Anonymous said...

kalau selungsung basar macam ani tikus pun di talan nya ni....eeee!!!

fire8ball said...

tikus... org ani kan makan ganya taunya... yg penting tarikan ging... pernah ko blurih selungsung basar catu kh? alum... dangki kali... jgn marah...

S.W.A.T Daiwa D101 said...

siuk kali ah tarikan selunsung yang main casting... bekuat ikan tu pasal kaitnya d bibir.. melumpat2 ikan atu.. kalau melumpat dakat udah.. ampas tarus pakai papan.. lalah ya tarus tu.. ambat mcam main softball LoL!

Anonymous said...

Lawa tu geng Barramundi mu atu, kalau dapat, share2lah technique retrieve, Warna lure Bersesuaian etc, hehe, bagi yang baru2 kan mengasting atu dapat jua belajar dari orang lama..

Nanti tah geng, mun ada naik selungsung labih 5 kg keatas, ku kan cuba beranikan diri catch & realease..haha..sakit plang ati tu, berjam2 casting, tapi insyallah..ku lapaskan tu jua..haha saja2 kan catch and realese..perasaan orang putih nyamu''' huhuhuh...

Good Catch again bro..