Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Wednesday, 27 February 2008

KB UNGAH HEAVEN-SCO



Name: Ajiz & Amin SCOANGLERZ, Amir & Duan.
Catch: Ungah frenzy
Location: Sungai Teraban
Umpan: Udang idup CMON

Story:

Location yg sebenar kami inda dpt paparkn, bukan sal apa, takut krg pukat abis lintang malintang. Sakit ja ati krg...
Ini membuktikan yg kawasan KB pun tedapat UNGAH HEAVEN yg didiami keluarga ungah yg bnyak. Padahal aying masa ungah frenzy tuhur smpai ka paras lutut. Aku sendiri pun inda picaya yg sana atu belauk. Crew SCO ANGLERZ 1st time turun kesana awl pagi menggunakan kayak equiped dengan pengayuh ganya. 1st strike dilakukan inda sampai seminit melabuhkn juran..Waktu frenzy pun singkat saja, inda smpai sejam pasal aying setat udah naik. Ada satu lagi lubuk dikawasan terdekat, dan memandangkan ayir terlalu tuhur, kayak kami inda dpt smpai kesana dan balik ja tarus. Satu jua lagi, 1st time jua ku meliat ikan usus basarny kira2 dari jari smpai ka siku.

4 comments:

Anonymous said...

Aslmkm,

Congrats to u guys on the catch..anyways d place yg kamu pigi atu was my playground plus taun ane 8 taun udah ku ngail sana..place wher ku mengasah casting skill ku tuh..heheh..well..banar nya tampat ato jarih udah toh and thers even dis 1 tym aku mengarat pukat urg yg d bantangnya d sana n ku gantung arah pukuk hehe(puas ati ku),jan jua lupa practice catch n release jua ah,sal sana byk jua yng ku release jua tuh..indon sna riuh tuh sal aku buat CnR (duli apa,aku punya suka).lastly..jantah kan expose kan tampat atu n kalu jumpa pukat atu karat tia..biar..haha
Wslm..

b4republic said...

banar tu..aku sokong 101%..nasib jua jauh sama nda tau tmpat nya..klu nda mau jua kn blajar casting sana..hehe

Anonymous said...

Masa kami pigi atu pun yg balah luar sungai atu udah kana lintangi pukat. nasib saja tuan punya pukat ada masa atu, mun inda jarih jua kana gantungi. kawasan sana atu banar banar padang pancing ungah..baru pestime mancing ungah inda smpai sejam.Inda pyh betunggu lama2. Siuk melayan tarikkan nya.Bulan2 di sana atu pun basar2. Siuk meliat ya menyambar atu..ganya yth, tunggu time cun lagi, baru kami turun ksana.

Anonymous said...

SCOANGLERZ,

Bulih juin ka geng kamu ani ngail? rh kami pemes udah kedangaran team biskamu ani..