Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Tuesday, 27 November 2007

Ikan Pacu 6 Kg

Name : Anilffej
Catch: Pacu
Weight: 6 kg
Location: SKF Nursery and Florist Fishing Pond (Liat forum)
Date: 24 Nov 2007. 1545hrs
Rod: Inda ingat brand, rod pendek light tackle
Line: 12Lbs (Brand: Relix Iron)
Bait: Dedak

story:
Ka'boom umpan di sambar oleh Ikan Pacu (melompat keluar dari air) apa lagi riuh kolam...tali balik2 kana tarik keluar oleh ikan.. dalam 15 minit baru tah dapat.

4 comments:

Dinie said...

First tym ku liat pacu. . .anyway apa umpan dedak ni kn?dmana blurih?ada bjual kh?f kn mo d.mana kn dapat kn?sal ku pernah kn try mancing rh SYF ah tapi ndatau kai umpan apa,ku tanya dsana p drng kata nada drng supply. . .so now ku mikir kai umpan apa. . .f tau dmana tmpt blurih umpan tu share² pls n rply asap k

-Dne-

aLiF said...

Hmmm..if im not mistaken dedak ada jual d kadai pancing d Brunei..mcm satu di Sengkurong..BlueMerline kah? ada tu sana...arah Fred's pun ada..atu lah yg ku ingat...nda ku tau ah masane..coz aku bukan d Brunei masane..

ZerahRizah said...

kan betanya...tempat mancing arh SYF andangnya open to public kah? masih lagi open now? i've been there and tempat recreation is still nice, but aku inda sure tmpat mancing atu still open or inda. Thanks.

ZerahRizah said...

Salam. Kan betanya arh tampat mancing d SYF atu open to public kah? pasalnya aku pernah ke sana but aku inda tau boleh kah inda mancing sana masa ani...sunyi saja tmpat atu. Thanks.