Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Sunday, 30 September 2007

Selungsung Sg.Bunga

Name : DneCatch : Selungsung aka Barramundi
Weight : 3kg++
Teknik : Kirikan sja~
Umpan : Kembura
Lokasi : Sg.Bunga

Message : Iath selungsung pertama ku ni. . .seminggu ku mengintai d Sg.bunga, balik² putus th ja apa th ya mcm² lh ganya kn naik kn. . .ngam tym ku lepak sma kwn ku c yus sma c erman. . .kna tarik kirikan ku. . .apa lagi. .GAME ON!! kn 10min jua main bruth naik. . .smpi naik atas perahu dangan bh rasa kn menaik kn ah. . .tq Yus! "Kajar² jua pala lutut" hahaha. . .insya'allah ada lg nant. . .we'l c~ adios amigos. . .slamat mengail n happy fasting smua. . .Assalamualaikum!

9 comments:

Mirez said...

Cun eh!! 3kg barramundi. Best catch on kirikan so far =p

Anonymous said...

Hehe. . .tq Mirez. . .insya'allah a heavier one naik g nant tu. . .wish me luck. . .

Anonymous said...

ehehe.. 3Kg kan tu?

Anonymous said...

Haha, Selungsung tu ada nampak macam 3kg jua~ Kau inda pernah liat kali? rezekinya wa tu =p

Amer said...

ehehe.. pernah ku mengangkat selungsung 2.7Kg tau ku cana usulnya =) makasih

Anonymous said...

haha yap 3kg tu. . .na caya ndangny tu. . .cz dpicture g camera angle apa ndah na lurus. . .bek nant tym btimbang tu liatkn reading ny so nada yg ragu². . .ok. . .na bek nipu ni hehe sapa yg liat mlm tu n rasa sendiri baratny,tau lh ya. . .n btw bare in mind. . .evn fish at dsame length o size doesnt means it weighs d.same. . .ada ikan yg berisi g n mre chuncky g. . .-Dne-

amer said...

nanti ambil gambar all angel.. hehe

Anonymous said...

dne, aku geng seca3 (member 007 james bond lau ko ingat lah 2) .. brapa no h/p mu? lama dah ku mencari no mu ani... lau ko free ko tinggal ja rah c ah seng... sal kan join kamu ngail n if aku ngail kan contact kamu jua... ok...

Anonymous said...

Hahha ko kh Rudy?add me up at Dne.777@hotmail.com