Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Monday, 24 September 2007

EXPEDISI HARDCORE PEMAJALERS DI DANAU & LORONG 7

Nama: '' Expedisi Hardcore Pemajalers '' ( 4 Orang ) ( si zul ada function ) hehe
Hasil tangkapan: Selungsong, Kerapu, Sembilang & Pari.
Berat: Selungsong ( 2.2kg ), Kerapu ( 1 kg ), Sembilang (600 grams) & Katuka ( Damit tapak tangan yo..haha..Catch & Release )

Rods: Abu Garcia Caster Rod, Lemax Power , Rapalla Caster, Fenwick, Daiwa Power Phantom, Shakespear Gold dan Arnab Putih si Alan Sembilang...hahaha

Reels: Abu Garcia Cardinal, Spider Baitcaster, Shimano Biomaster 4000, Shakespear Dimension (2x) & Rapalla Spool
Line: Power Pro Spectra Braided Line ( all 4 members )
Teknik: Bottom Fishing ( For Selungsong,Sembilang & Pari ) & Floater ( Kerapu )
Umpan: ( $1 - 8 Ekor ) Keramut Hyper Udang

Meassage:
Epedisi 4 orang kali ani kira berjaya pasal dapat menaikan selungong time awal pagi..haha..bukan apa, Semua melumpat ani bah dari tidor dalam tent, iatah terkrem muka si edmund main sama selungsong atu..hehe..so congrats Edmund..jauh2 dari lawas kan mentest ikan di brunei. Kerapu si boy pun buleh tahan jua, pakai Abu Casting rod with baitcaster lagi tu heh..so dengan muka2 nya lagi ia main tu, hehe dengan tangkapanya atu menambah lagi semangat kan memancing malam atu, pajal punya pajal, nada harapan usulnya pasal ombak air masuk makin kuat. So After 4.30 am, kami pun berpindah Lorong 7 kan memajal lagi disana, di sana lah si alan beruleh sembilang, katuka pun di sana jua..hehe..Tidor / Makan atu kira belakang time atu hehe pasal kan mengintai Air Pasang. Balik kami kerumah kira2 pukul 9.30 mlm (23/09/2007)

( Bagas yo inda mandi2..hahaha )
Memang best eh the whole journey, the laughters, the jokes, the fights..heh..siok berabis lah..di harap semua anglers pun ada jua buat trip, if terjumpa..tagur2 saja ..heh dapat sama2 memajal...Selagi alum naik ikan Mega dan the biggest fight...selagi atu ada Geng Hardcore Pemajalers...hehe

So atu sajalah dari '' Geng Hardcore Pemajalers ''......
Asalamualaikum..Peace..

9 comments:

Anonymous said...

Banyak saja rod and reel. Namakan semua lagi tu, semua belurih jua ka?

Anonymous said...

Inda jua samapi berkilo2 lah iakn yang di perolehi tapi makin banyak rod makin banyak jua chance kan dapat ikan, labuh saja tia..inda jadi hal tu..saja2 masukan nama pancing atu, heh asal rajin menaip..hehe

Anonymous said...

Tujuan menamakan Rod & Reel atu ialah dapat berkongsi dengan kaki2 pancing yang lain dengan kebaikan / ketahanan / harga pancing yang ada sekiranya sudah ada di pakai dan di beli, kira recommendation lah, kami pun sama jua..kan tau brand2 yang alum pernah di pakai atu, bagus kah, tahan kah, hehe..

Anonymous said...

Benar pulang, lebih banyak rods & reels, lebih banyak chance. Kalau mau recomendations cubatah simpan info sikit tentang rod atu, berapa kaki, line test, action, casting weight & etc. Dan juga mana satu rod yang telah berjaya menumpaskan raksasa tu. Baru ini dikatakan mengongsi pengalaman dan disinilah dapat penilaian rod & reel. Walaupun rod & reel murahan atau yang mahal2, HAMPIR sama saja fungsinya.

Selamat Berpuasa =)

BaRRa_HunTeR said...

Hi..1st of all,bekulut ku nyabut nama geng kamu ani..hehe..Btw,ku liat gambar tampat kamu ani mcm siok sj. Blh bagitau dimana kan 2?kalau blh dgn mapnya.masukkan sj arh forum Brunei fishing..hehe..

TQ

Anonymous said...

ok boss, comment di terima, from now on kami akan memasukan action rod atu, pw rod, line / leader lb dan maximum drag oleh spool ikan raksasa atu naik k, heh thanks boss..selamat berpuasa jua boss...

kepada yang berminat kan memancing di danau ani, map nya sanang saja..masuk jalan simpang danau..jalan saja straight kedalam...samapai limpas kubur & masjid..jalan lagi straight sampai jalan rayanya berpasir TAPI di recommend supaya pakai Kreta 4 Wheel..pasal terkubur karang geng..heh..jalan straight samapai ke tanjung..walaupun makin dalam makin sampit jalanya..sudah samapai Conernya atu baru ia sama ke kuala nya atu..Cun Giler Yo mun ngam hang sana atu...

selamat mencoba...muninda nanti tani organise sama majal time weekend di danau..heh

BaRRa_HunTeR said...

Geng Pemajalers..Gambar yg blurih sembilang a2 di mana?Danau o Lorong 7?Kalu lorong 7, tolong kasi alamatnya.A2 yg nda ku tau di mana tampatnya.hehehe...

TQ

Anonymous said...

apa email mu barramundi hunter?aku email map nya arah mu..just reply post ku ani k..mesti pakai 4 wheel geng..jalan raya nya macam bakas kana lalu kreta kebal ah kekekek...mun bermalam di sana, di syorkan membawa tilam sponge...batu nya nauzubillah..ada berjerawat belakang tidor di lantai ah..hehe

BaRRa_HunTeR said...

TQ Geng Pemajalers..

Ani email ku: timbaland20@hotmail.com