Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Friday 16 November 2012

Drop-off trips

Pada awalnya cuaca sangat baik dan aluanan ombak laut sedap mata memandang. Namun setelah beberapa jam dalam perjalanan cuaca berubah hujan mula turun dgn lebatnya. Nasib baik gelora laut tidak menjejaskan perjalanan kami.


Hasil tangkapan teman pertama sesudah kita tiba ditempat yang dituju.

Kedatangan sekumpulan ikan tungkul amat menyeronokkan lagi suasana. Teman ada yang merunggut akan kehilangan jig-jig kesayangan akibat putus penangan gigi ikan tungkul. Yang pasti pekikan kegembiraan menaikkan ikan saling berganti diantara teman seperjalanan kali ini.Suasana pagi ditengah laut...sunggguh tenang mata memandang jauh dari kesibukan bandar dan bunyi bising. Aktiviti memancing adalah aktiviti yang menguji kesabaran,menenang kan fikiran dari rutin kerja seharian dan merapatkan hubungan keakraban sesama teman pemancing.Ini lah sebahagian hasil tangkapan yang diperolehi. Kepuasan memancing bukan hanya terletak pada hasil tangkapan saja bah ia nya meliputi dari proses persiapan, penyediaan kelengkapan dan detik pergi dan balik perjalananan yang akan menjadi perbualan sesama kaki pancing nanti.


No comments: