Khazanah ilmu memancing kita


Kepada teman pemancing semua hantaran cerita2 pendek trip memancing anda, info pengunaan alat2 penangkapan ikan seperti bubu,bintur,rambat dan sebagainya adalah dialu2kan bersama gambar sipenangkapnya kepada editor.Sama2 lah kita akan mendapat menafaatnya jua dengan memperkenalkannya kepada generasi baru. Email: bruneifishing@gmail.com


Album Bruneifishing.

Wednesday 11 May 2011

Untuk kegunaan bersama.. dari (GPP Geng Pancing Pulau)

Assalamualaikum & salam sejahtera tuk semua pembaca2 & pelawat2 Brunei Fishing.. dsini kami GPP telah mengupdate Pulau Pelumpong dengan menambah lagi binaan2 yg telah kami janji kn kepada penguna2 atau pemancing2 yg selalu berkunjung ke Pulau Pelumpong.. Kerja2 pembuatan pondok bermula pada hari Jumaat 6hb Mei 2011 dengan mengangkat kayu2 kePulau dgn sebuah bot sarat dgn kayu yg dpunyai oleh nijam(salah seorang GPP jua) & kerja2 pembuatan dmulakn pada hari seterusnya 7hb Mei 2011 dmana pgi2 lgi sudah memulakn kerja2 pembuatan sehingga lh keptg & membwa ke mlm hari baru lh selesai( boleh dlihat dari gambar2 ).. kami berharap agar pengguna2 & pemancing2 JGN merosak kn atau memugut kerna ini ialh untuk kegunaan & kesenangan BERSAMA. Sesiapa sja boleh mengunakn.. nada booking walau pun kami (yg membuat) ada memancing dsana..sama2 memakai.. Sekian lh sja cerita & pemberitahuan dari GPP (Geng Pancing Pulau) yg ingin kami kongsikn.. Terima Kasih..

B.Fishing: Diharap sesiapa yang mengunakannya hendaklah menjaga usaha baik Kumpulan GPP ini. Kebersihan sekeliling juga perlu perhatian. Tahniah GPP semoga para teman pencing kita menghargai usaha awda semua dan kami berterima kasih d atas usaha ini...maju minat dan sukan pancing kita.

1 comment:

Sufina said...

doii malaii... banak kali dah kana buat kan kerusi meja dipelumpong atu.... kana laha jua akhir nya... anyway bisai pondak yg biskita buat atu ahh.. atu menyediakan ambuk picnic..